Doftljus är min favorit-pryl för att skapa stämning. Det är en två-i-ett, där både själva ljuset och doften hjälps åt. Levande ljus är ju alltid en mysfaktor, och när jag dessutom kombinerar med favoritdofterna blir det dubbelt så bra. 

Det finns massor med märken på doftljus, och visst är det skillnad på dem. Förutom vilka dofter som finns, så är det skillnad på hur mycket eller lite doftljusen sotar. Hur mycket doft ljusen avger, och hur dryga de är skiljer sig också åt mellan olika märken. 

Mina bästa doftljus

Jag är en humörmänniska, och påverkas mycket av doft. Därför varierar mina favoriter bland doftljus med årstiderna. 

På vintern längtar jag efter jul och värme, och då vill jag ha kryddiga dofter i mina doftljus. Kanel, kardemumma, lite cederträ och en aning apelsin är typiska vinterdofter för mig. Varma och söta dofter funkar också här, som kanske nybakade kakor.

På våren och sommaren är det blommiga och gröna dofter som gäller. Syren, citrus, gröna växter funkar fint för långa kvällar när våren går över i sommar. 

När hösten närmar sig kommer de lite tyngre dofterna tillbaka. Mer markerade blommor, som rosor och kanske lite vanilj. Äpplen och kanel är en höstklassiker.