Städprodukter är ju kanske inte det roligaste att behöva tänka på. Men idag finns det faktiskt en del städprodukter som inte är sådär trista som man kan tro. 

Ett sopset i trä, med handbunden borste är till exempel faktiskt en ganska lyxig grej att både få och äga, trots att den är en städprodukt. Eftersom åtminstone jag sopar ganska ofta så känns det ändå lite vardagslyxigt med en designad sopborste. 

Fast den allra bästa städprodukten jag har är min dammsugare. Jag har en miljövänlig som dessutom är den tystaste på marknaden! Herre-GUD en sån skillnad jämfört med mitt gamla åbäke som lät som om det stormade. 

För diskning

Idag har nästan alla en en diskmaskin, men ändå diskar vi saker för hand varje dag. Om du skaffar en miljövänlig diskborste i trä så känns det genast lite lyxigare att stå där och diska den där kastrullen. Det finns också eko-diskmedel i vackra flaskor som pryder sin plats på vilken diskbänk som helst. 

Jag har skaffat en disktrasa i linne. Den är inte bara snygg och praktisk, utan även både miljövänlig och tålig. När den väl har tagit slut, efter flera års användning (med tvätt i 60 grader emellanåt) så är den dessutom komposterbar!