En av mina käpphästar är att det ska vara rent och prydligt i köket i allmänhet, och i skafferiet i synnerhet. Sedan jag flyttade hemifrån har jag nästan alltid känt att jag har alldeles för mycket i skafferiet, och att jag inte riktigt vet vad som finns.  

För att komma tillrätta med det här har jag funderat en hel del på inredning till skafferiet, och hur man kan förbättra överskådligheten av vad man har där. Den allra bästa inredningen till skafferiet vore utdragbara lådor, men om du inte har det så finns det ändå några idéer som kan hjälpa till. 

Märk allt med innehåll

När det gäller att märka upp allting så finns det flera vägar att gå. Dels kan du sätta märkningar på hyllkanterna, och på så sätt ställa olika typer av produkter, som till exempel mjöl eller ris, på specifika ställen. 

Ett annat bra knep är att skaffa glasburkar till alla torrvaror. På det viset blir det lättare att hitta, snyggare och färre problem av typen “hjälp, nu sprack mjölpåsen!”. 

Tänk också på att det går att skaffa halvhyllor som låter dig stapla saker på höjden på samma hyllplan, och det hjälper också till att få bättre överblick.