Köksprodukter… ett så tråkigt ord, om något som är så inspirerande och roligt! Köksprodukter är ju saker som får matlagningen att bli ännu roligare, lite lättare och även mer inbjudande.  

Det svåraste med köksprodukter är egentligen att komma ihåg att man har dem. Jag vill inte ha för mycket saker stående framme, så att köket känns belamrat med saker på varenda plan yta. Nackdelen med är då att det lätt blir en hel del saker som står kvar i skåpen utan att användas. 

Favoritprylen i köket idag

Just idag får jag nog utnämna våffeljärnet till min favorit bland mina köksprodukter. Jag ha varit sugen på våfflor länge, och nu är det ju dessutom snart våffeldagen. Alltså – mer våfflor åt folket. 

Jag är en sån som inte kräver att våfflor ska serveras med sylt och grädde, utan jag kan tänka mig andra toppings. Senast vi åt våfflor inspirerades jag lite av Elvis, och testade jordnötssmör, grädde och lite jordgubbssylt. Det blev hur gott som helst! 

Jag är alltså inte någon våffelpurist, utan jag gillar matvåfflor också. Bra toppings här är såklart klassikern gräddfil, hackad rödlök och rom, eller en röra av keso, skinka och majs, som kryddas med paprikapulver och persilja.